Chudnutie vďaka cvičeniu

Dátum: 24.01.2014

Ako schudnúť cvičením?

 

Začať cvičiť je jednoduché. O niečo zložitejšie je cvičiť správne. Najzložitejšie je vydržať cvičiť pravidelne a dlhodobo. Prvotné nadšenie z cvičenia môže veľmi rýchlo opadnúť, najmä pokiaľ sa necvičí správne, výsledky v podobe formovania postavy neprichádzajú a cítite sa unavení.

 

Aby malo vaše cvičenie zmysel a dosiahli ste žiadaný výsledok treba splniť nasledovné pravidlá:

 

  1. Vyberte si druh cvičenia ktoré vás baví

Pokiaľ neviete, ktorá cvičebná aktivita je pre vás najvhodnejšia a najzábavnejšia musíte jednoducho skúšať. Nemá zmysel navštevovať hodiny Zumby, spinnigu, alebo aerobiku ak vás to nebaví už od začiatku. Môžete ísť behať (v zimnom období aj na bežiaci pás do fitness centra), korčulovať, alebo plávať. Robte jednoducho to načo máte chuť.

 

      2. Začnite zľahka

Ak ste dlhšie, alebo ešte vôbec necvičili nesnažte sa odcvičiť toľko ako profík. Začnite s malými tréningovými jednotkami a postupne ako sa budete zlepšovať zvyšujte čas tréningu.

 

      3. Počkajte na výsledky

Vydržte cvičiť minimálne tri týždne a potom si porovnajte svoj stav z predchádzajúcim. Nemôžete očakávať výsledky hneď po prvých tréningoch. Nebuďte nešťastní pokiaľ vaše prebytočné kilogramy nezmiznú ako šibnutím čarovného prútika. Výsledky sa dostavia len treba vytrvať.

 

Ako mám cvičiť aby bolo chudnutie najlepšie?

Každý človek je iný a na každého zaberá iný druh cvičenia. Ideálne je spojiť viac druhov aktivít, ktoré sa budú vzájomne dopĺňať pri tvarovaní vašej postavy. Cvičiť by ste mali minimálne 2 krát do týždňa, aby to malo nejaký zmysel a pravidelnosť. Jedna z týchto aktivít by mala byť formovacia (posilňovňa, joga) a druhá kondičná (beh, bicykel, plávanie). Samozrejme to je úplné minimum, ale na začiatok stačí aj to.

Pokiaľ chcete schudnúť čo najrýchlejšie, nemrhať zbytočne svojím časom a peniazmi vyhľadajte pomoc osobného trénera alebo trénerky. Ten vám navrhne cvičebný plán a druh aktivity najvhodnejšie pre vás, váš typ postavy, genetické predispozície a časové možnosti.

S vašimi otázkami a požiadavky vám veľmi radi poradíme.

Stačí nás kontaktovať na http://treneri-online.sk/kontakt