Prečo je detoxikácia taká dôležitá?

Dátum: 25.01.2015

Prečo je detoxikácia taká dôležitá?

 

Detoxikácia pomocou stravy

Niektorí ľudia si myslia, že domáca detoxikácia je veľmi pohodlná, veď kvôli nej nie je potrebné absolvovať žiadnu prípravu a nie je nutné ani sa vzďaľovať z domu. Opak je však pravdou – detoxikácia doma si vyžaduje oveľa viac príprav, ako by sme si mysleli!

Domáca detoxikácia sa nemôže začať bez prípravy. Potrebujeme vedieť, koľko času máme k dispozícii, či má byť detoxikácia intenzívna alebo šetrná. Je tiež dobré správne odhadnúť našu pevnú vôľu, pretože nemá zmysel trápiť sa hladom, ak už vopred vieme, že to nedokážeme. Tieto faktory sú pre naše rozhodnutie veľmi dôležité. Potrebujeme si vyčistiť chladničku a špajzu, nakúpiť vhodné potraviny a šťavy a zvoliť vhodnú metódu práve pre nás.

Budeme potrebovať silnú vôľu a vytrvalosť!

Ak niekto trpí zdravotnými ťažkosťami alebo má chronickú chorobu, ktorá si vyžaduje trvalú liečbu, detoxikácia môže byť aj nebezpečná, a preto by mala byť pod kontrolou lekára!

Detoxikácia znamená zodpovednosť – môže mať vplyv na fungovanie organizmu, pretože väčšina toxínov sa ešte predtým, ako sa definitívne odstránia, dostane do krvného obehu.

Vzhľadom na uvedené faktory sa detoxikácia neodporúča tehotným ženám, dojčiacim matkám a nie je vhodná pre deti.

Ktorá metóda je vhodná?

Dnes existuje veľa metód. Skúsenosti mnohých ľudí potvrdili, že z dôvodu mnohých rôznych metód môžu nastať problémy, napríklad, že niekedy človek tápe, nevie, ktorú metódu si má zvoliť, ktorá bude tou skutočne najúčinnejšou, alebo je detoxikácia taká razantná, že ju nevydrží, alebo si privodí zdravotné ťažkosti.

Medzi mnohými metódami sa nájdu aj také, podľa ktorých je detoxikácia doma síce uskutočniteľná, ale zároveň prináša nášmu organizmu stres, opotrebovanie a oslabenie. Vo väčšine prípadov to má vážne následky. Najčastejšie sa stáva, že niektoré z metód odstránia výlučne toxíny, ale ich súčasťou už nie je obnova trávenia a prívod živín. V týchto prípadoch dosiahnuté výsledky nebudú dlhodobé, ba dokonca niekedy sa môžu vyvinúť aj choroby spôsobené nesprávnou výživou.

Detoxikácia doma bude účinná iba v prípade, ak si rôznych metód vyberieme len tie najúčinnejšie, napríklad tie, ktoré zahŕňajú procesy ako sú očista čriev, obnovenie rovnováhy črevnej flóry, odstránenie toxínov a doplnenie užitočných živín. Ak niektorý z týchto faktorov chýba, detoxikácia nebude kompletná – nemožno dosiahnuť požadovaný účinok.

Bezpečná detoxikácia doma odporúčaná MUDr. Kristýnou Novotnou


MUDr. Kristýna Novotná je lektorkou Darkfield method pre ČR (Vyšetrenie živej kvapky krvi v tmavom poli mikroskopu, pleomorfizmus – vývoj parazitov), je predsedníčkou lekárskej sekcie CaliVita ČR a SR, praktička čínskej medicíny, propagátorka prírodnej terapie a pozitívneho životného štýlu.

Jednoduchá a bezpečná detoxikácia v pohodlí domova. Stačí si len zvoliť tú správnu metódu práve pre Vás.

Jej obrovskou výhodou je detoxikácia doma, ktorá organizmus nepreťažuje, nevyžaduje si  mimoriadnu prípravu, a pritom jej efekt je ohromujúci.

Základom každej detoxikácie je denne prijať dostatočný objem tekutín; najvhodnejšou tekutinou je nechlórovaná voda v objeme 33 ml na1 kghmotnosti.

Detoxikácia na každý deň - program zabezpečí, aby každodenná očista „denného príjmu toxínov“ bola dôkladná a umožnila tak správne vstrebávanie živín. Vhodná je ako preventívna detoxikácia po intenzívnejšej detoxikačnej kúre.

Liguid Chlorophyll + Spirulina Chlorella Plus + AC zymes

Liquid chlorophyll  na seba viaže mykotoxíny a ťažké kovy. Detoxikuje telo všade tam, kde je voda, to znamená až 80% tela.

Spirulina Chlorella Plus viaže na seba toxíny a ťažké kovy uložené v tukovom tkanive. Regeneruje membrány buniek a dodáva živiny.

AC Zymes udržiava prirodzenú črevnú mikroflóru a tým podporuje správne fungovanie imunitného systému čriev.

Dlhodobá účinnosť

Detoxikácia doma môže byť účinná len pokiaľ sa uskutočňuje podľa uvedených pravidiel a neignoruje žiadny z faktorov. Pre dlhodobú účinnosť je však potrebné vykonať aj ďalšie kroky.

Len čo sa detoxikácia doma absolvuje, obvykle sa človek vráti k predchádzajúcemu nezdravému stravovaniu a životu bez pohybu. Teraz predsa môžem všetko, keď sa priebežne detoxikujem! Opak je však pravdou! Je dôležité, aby sa každý človek po a počas detoxikácie stravoval zdravo, aby uprednostňoval jedlá s vysokým obsahom vlákniny a vitamínov a aby do svojho denného režimu zaviedol pravidelnú fyzickú aktivitu. Jedine týmto spôsobom sa dosiahnutý dobrý zdravotný stav môže naďalej udržiavať, alebo dokonca aj zlepšovať.