Top - Sport - Team

Dátum: 03.06.2015

T.O.P. sport team tvoria naši zverenci, ktorí sa venujú športu systematicky trénujú pod našim vedením a pretekajú v jednotlivých športových odvetviach.

 

 

 

 

 

 

 

12.09.2015 Chvojnica

Samuel Šoška 1. miesto juniori

05.09.2015 Pružina

Samuel Šoška 1. miesto juniori

Pavol Žídek 4.miesto muži

05.09.2015 Nitrianske mestské behy - Zoborská MTB časovka

Michal Hronček 2. miesto muži

Martina Hrončeková 1. miesto ženy

05.09.2015 ŠKODA slovenský raj - finále

15km Vladimír Humay 5. miesto kadeti 

ŠKODA Bike open tour celkové hodnotenie Vladimír Humay 4. miesto kadeti

01.09.2015 Merida zelená stopa

Na preteky v Selciach počas sviatku ústavy SR sme sa veľmi tešili. Trať sme si boli prejsť pár dní pred tým a tak sme si mysleli, že vieme, čo môžeme očakávať. To sme ale boli na veľkom omyle. Ja som tu na krátkej trati pred dvoma rokmi skončil 6. keď som prepálil záver pred výšľapom a stratil medajlové pozície. Minulý rok som neštartoval, lebo som si doliečoval operovanú ruku, ktorú mi po otvorenej zlomenine držia pokope 2 titánové platničky. Tento rok som mal vysoké očakávania keď som videl, že na preteky prišli súperi, ktorých som schopný poraziť. Takisto aj Maťka mala v kategórii, len dievčatá, ktoré už na iných pretekoch zdolala.

Hneď na štarte sme ale vedeli že to nebude také jednoduché. Štartovali spolu kategórie 50 a 30km, čo spôobilo upchatie brány cez ktorú sa štartovalo. príliš motivovaní cyklisti s malými technickými schopnosťami nedokázali nacvaknúť tretry a tak bola prvá hromadná kolízia hneď po výstrele. V prudkom stúpaní hneď po výjazde zo štadióna som sa prepracoval na lepšie pozície. Na čele pelotónu sme ustálili rýchlosť a mohli sa začať preteky. V tom sa vedúci jazdci otočili, lebo zistili, že na odbočke nebol žiaden regulovčík a tak ju preleteli. Rútili sme sa oproti pomalším jazdcom a kričali aby sa otočili. Toto opäť niektorí nezvládli a vytvorili druhú hromadnú kolíziu, ktorej som sa našťastie vyhol. Preteky odštartovali druhý krát. 

Začali sme dobiehať pomalších jazdcov, ktorí odbočili správne. Niektorí, ale už stihli vyplašiť stádo oviec a kôz a tie sa nám pripietli do pelotónu čo nás značne spomaľovalo.

Po týchto úsekoch nasledovali rýchle zjadzd po lúkach a poľných cestách, tu opäť predvádzali svoju krasojazdu technický slabí jedinci a spúšťali sa bezhlavo a bez brzdenia a náznaku techniky jazdy dole kopcom. Zmeny smeru jazdy nezvládali, načo doplatili pádom, čo bolo ale horšie ohrozovali aj ostatných jazdcov. Na to doplatila Maťka, ktorá sa až tri krát priplietla do kolízie, ktorú sama nezapríčinila. To ju viviedlo z psychickej aj fyzickej rovnováhy a preteky už dojazdila vo výletnom tempe. 

Ja som sa našťastie pádom vyhol a umelcov som obišiel alebo preskočil. Vedel som, že ma čaká výjazd po zjazdovke popod lanovku Selce Čachovo a tak som mierne stúpanie po asfalte niako nehnal. Na začiatku zjazdovky som sa necítil najistejšie ale to, že som zdolával jedného cyklistu za druhým a zostal som celý čas v sedle mi dodalo silu do nôh. Na vrchu zjazdovky by som na rozpálených stehnách upiekol steaky minimálne na medium. O zvyšok by sa postaralo slnko. V následných miernych stúpaniach a klesaniach som zregeneroval a začal stíhaciu jazdu s cieľom zabojovať o bedňu. To sa mi aj celkom darilo až pokiaľ neprišlo prvé dlhšie klesanie, tu som šiel v zjazde nadoraz a vytrhol som lanko zadnej prehadzovačky ktorá sa aj pretočila a ďalej nenapínala reťaz (to som zistil až doma). Reťaz bola teda na spodnej pozíciia tak mi nezostávalo nič iné, iba šliapať na najťažšom prevode. Postupne mi ale aj tam začala strieľať reťaz a tak som musel zastaviť a pýtať náradie od bajkerov ktorí ma dobiehali. Ďakujem neznámemu, ktorý bol ochotný a požičal mi imbusový kľúč aby som si aspoň provizórne upravil prehadžovač. Miesto jedného prevodu som mal 3 alebo 4. Koľko radosti, neviem načo je niekomu 11 :) Výšľapy som zvládol ale v zjazdoch mi už nešlo radiť do rýchla tak som sa lenspúšťal. Moje trápenie nakoniec stačilo na 9. miesto v kategórii. 

Juro Žemba po zdravotný promlémoch s trávením dokázal zabojovať a vyjazdil 13. miesto v kategórii

Michal Hronček 9. miesto muži 30km

Juraj Žemba 13.miesto muži 30km

Martina Hrončeková 7. miesto ženy 30km

30.08.2015 Vlkolínsky drapák

V rámci predĺženého víkendu na Donovaloch som sa dnes vybrala vyskúšať zajazdiť časovku do vrchu vedúcu z Bieleho potoka až na Malino Brdo. Registrácia prebehla rýchlo a na štart sa v túto poslednú augustovú nedeľu postavilo len niečo cez 20 pretekárov. Myslím si, že slabšia účasť bola spoôsobená aj posledným teplým letným víkendom. Štartovalo sa  v minútových intervaloch. Prvých pár metrov bolo technicky a najmä psychicky náročných, lebo trať viedla cez rozkopanú prašnú cestu. Za dedinou sa šlo až po Vlkolínec mierne stúpajúcou asfaltkou. Tesne pod Vlkolíncom sa začal sklon cesty prudko zvyšovať. Vo Vlkolínci bolo množstvo turistov, ktorí hlasito fandili a povzbudzovali. Za Vlkolíncom sa cesta ešte zdvihla, asfalt vystriedal štrk a kamene a začala sa horská prémia. Na zisk prémie bolo treba zdolať štrkovo kameňový úsek bez zloženia tretry z pedálu. Horúce počasie pridalo na obtiažnosti, a tak sa tento rok nepodarilo tento úsek zdolať nikomu v sedle bicykla. Po výšlape spojenom s tlačením bicykla nasledoval krátky zjazd cez lúku a potom už len výšlap do cieľa na Malinom Brde. V cieli panovala dobrá nálada, podávala sa klobáska a pivko. Vyhodnotenie bolo chvíľu po dojazde posledného pretekára. Z rúk organizátora sme si prebrali pa,ätný pohár v podobe vlka. Nasledovalo poďakovanie a pretekári sa rozpŕchli do zjazdu smer Biely potok.

Výsledky:

Martina Hrončeková- 1. Miesto Ženy

  

 

29.08.2015 Novodubnický maratón

Trať Klasik 40km Samuel Šoška 2. miesto Juniori

29.08.2015 XCO Skalica

Píše Braňo Gašparík:

Na dátum 29.8 som sa veľmi tešil, lebo sa vtedy  konal Cross Country pretek v Skalici. A vedel som, že trať na ktorej sa bude pretekať je super, a určite mi bude sedieť. Trať bola perfektne postavená, boli tam super zjazdy, výjazdy aj skoky s klopenkami . Na tento pretek sme vyštartovali o 7:00 hodine ráno so susedom Paľom, ktorý išiel na  pretek tiež. Do Skalice sme prišli o pol desiatej. Hneď  sme sa obliekli, obuli a išli sme si pozrieť trať. Po prejdení cca 1,5km úseku  som dostal defekt a musel som utekať do auta a rýchlo to opraviť to, aby som všetko stihol, ako som chcel. Po opravení som utekal  pozrieť celú trať , aby som si bol v preteku istí na 100%. O 11 sme odštartovali od začiatku som sa snažil byť na špici, čo sa mi aj darilo . Ale potom som spravil chybu, že som sa v prvom stúpaní  nedotiahol na Daniela Svatíka  a to sa mi nevyplatilo, lebo mi ušiel.  Nevzdával som sa ,zrýchlil som tempo a utrhol som sa skupinke čo šliapala za mnou. Čo ma veľmi potešilo. Až do cieľa  som išiel sám, ale  v poslednom kole som musel ešte bojovať aj zo silnými kŕčmi, ktoré ma  sprevádzali až do cieľa . Ale vyjazdil som si  2.miesto medzi juniormi.  Môj tréningový parťák  Pavol Žídek 9.miesto medzi mužmi.

  

 

 

22.08.2015 Bratislava Kellys Green Bike maratón

Na tradičnom podujatí v Bratislave sa na 35 km trati zúčastnil Vlado Humay. Po predchádzajúcich smolných pretekoch počas celej sezóny sa mu podarilo konečne dosiahnuť výsledok aký si zaslúži. Napriek defektu 500m pred cieľom dokázal aj vďaka kvalitným bežeckým schopnostiam vybojovať 2. miesto medzi kadetmi.

35 km Vladimír Humay 2. Miesto

16.08.2015 XCO Lúky

Juniory Braňo Gašparík 1. miesto

Muži Pavol Žídek 2. miesto

 

15.08.2015 Horal MTB Maratón

Na Škoda MTB maratóne Horal sme tentokrát zostali bez medailového umiestnenia, ale napriek tomu s výbornými výsledkami. Vlado aj Maťka zaostali len pár minút za medailovými pozíciami keď im chýbal povestný kúsok šťastia. Veľmi dobré umiestnenie zaznamenal aj Juro Žemba, ktorý medzi mužmi na 28km šprintérskej trati dosiahol 7. miesto. Do budúceho roka prislúbil umiestnenie na bedni :) Mišo pre zmeškaný štart kvôli technickým problémom zvolil taktiku podporiť na trati Martinku.

28km Vlado Humay 5. miesto juniori

         Juraj Žemba 7. miesto muži.

43km Martina Hrončeková 5. miesto

         Michal Hronček 53. miesto

09.08.2015 Donovalský drapák, Slovenský pohár XCO 9.8.2015

V nedeľu sa už po druhý krát konali preteky XCO, tento krát zaradené aj do Slovenského pohára. Oproti minulému roku bola trať technicky náročnejšia. Organizátori vypustili dlhé stúpanie na Novú Hoľu a nahradili o novým technickým úsekom s troma skokmi.

Na štart sa dnes postavili len Maťo a Braňo.

Po dodržaní stravovacieho a tréningového plánu, ktorý sme Maťovi doporučili, sa mu konečne podarilo dokončiť preteky na peknom 10. Mieste v kategórii Elite. Braňo dnes po tvrdom boji na trati dojazdil na 7 mieste v kategórii juniori. Trať bola technicky náročná. Okrem spomínaných skokov si jazdci našli niekoľko technických chuťovečiek i v podobe zjazdu schodov pred cieľom.

 

Výsledky:

Braňo Gašparík: 7. Miesto Juniori

Maťo Hanus : 10. Miesto Muži Elite

 

   

 

08.08.2015 Donovalský Drapák 

Píše Martina Hrončeková:

V sobotu ráno som sa pozerám  na Donovaloch na teplomer, a hovorím si, že ako fajn, veď o siedmej ráno je len 33 stupňov na slnkuJ  Prezentáciu sme stihli ešte v piatok podvečer, a tak sa ráno nikam neponáhľame. Z apartmánu sa vyberieme až niečo pred desiatou. Pozreli sme si štart pretekárov na 60km a išli a trošku rozjazdiť. Pár minút pred pol desiatou už stojíme na štarte, vypočujeme si pokyny organizátora. 3,2 1a je odštartované. Po štarte sa Michal aj s Vladom držia na špici, ja si sledujem priebežne tretiu pozíciu. Na úvod nám hneď pripravili organizátori prudký výšlap najskôr po asfaltke, potom po koreňoch. Krátkym  technickým zjazdom sme sa dostali na dlhý zjazd smerom na Korytnicu. Tu sa mi podarilo predbehnúť obe súperky. Výšlapom sme sa opäť dostali na Donovaly, cez most smer Bully. Nasledoval prudký výšlap, chvíli potom hore dole po lúkach. Pekným, i keď technickým zjazdom som sa dostala do Motyčiek a to som vedela , že mám pred sebou posledných 6kilometrov stúpenia do cieľa. Za žiadnu cenu som už nepripúšťala, že by ma mohli súperky predbehnúť.  Nasadila som maximálne tempo, ktoré sa dalo v tom teple jazdiť, a ho sa do cieľa. Za Motyčkami ma potešil známi z Donovál, ktorý ma ochotne pooblieval vodou, a tak som sa svieža hnala do cieľa. Výsledný čas 2:04 mi dnes vydal na . Miesto medi ženami na 20 kilometrovej trati.

Chalanom sa darilo tiež slušne. Samo obsadil 1. Miesto v kategórii juniorov, Vlado v tej istej kategórii po kolízii na trati prišiel na 6. Mieste. Miško po technických problémoch na trati napokon obsadil 8. Miesto u mužov. Juraj ma dnes hneď v prvom stúpaní  predbehol, nadelil mi cez 12 minút a obsadil 13. miesto vo svojej kategórii keď zvládol trať v rovnakom čase ako minulý rok akurát teraz bola o 10km dlhšia :)

 

Výsledky:

Martina Hrončeková: 1.miesto Ženy 19-39 rokov, 30 km

Samo Šoška: 1.miesto Juniori, 30 km

Vladimír Humay: 6. miesto Juniori, 30 km

Michal Hronček: 8. Miesto Muži 19-39 rokov, 30km

Juraj Žemba: 13. Miesto Muži 19-39 rokov, 30km

 

18.07.2015 - 19.07.2015 Majstrovstvá Slovenska XCE, XCO Dohňany

18.7.2015 MSR XCE Dohňany

V sobotu sa konali majstrovstvá Slovenska v šprintoch. Deň predtým v piatok sme  sa s Michalom vyrazili do Terchovej za účelom prednášky o zdravej výžive na cyklokempe Petra Sagana v Terchovej. Tento kemp usporiadava Petrov mládežnícky tréner Peter Zánický, Michal prednášal malým nádejným bajkerom o dôležitosti stravy a pitného režimu pri športovaní.

Keďže Dohňany boli relatívne na blízku, rozhodli sme sa prenocovať v Terchovej a v sobotu na obed sme sa vydali smer MSR XCE. Po dorazení do cieľa sa stretávame so žilinskou časťou našej výpravy. Po rýchlej prezentácii sme sa vybrali čo to natrénovať na trať. Trať bola tvorená najmä prírodnými prekážkami, vo veľkej miere krátkymi strmými výšľapmi a prudkými klesaniami. Nami očakávané umelé prekážky v podobe skokov či klopeniek tu tentokrát chýbali. Konkurencia sa tu zišla až nečakane veľká. Súťažilo sa v 4 kategóriách: kadeti, kadetky, muži a ženy . Na úvod sa šla kvalifikácia. Štartovalo sa jednotlivo s rozostupom 30sekúnd. Z postupujúcich sa vytvorili štvorice, z ktorých vo vyraďovacích jazdách vždy postúpili  dvaja do ďalšieho kola. Počasie bolo priam africké, na slnku  bolo cez 40 stupňov. Michal, Palo aj Braňo vypadli v 1/8finálových jazdách, keď najbližšie k postupu mal Braňo, ktorý šiel do úvodnej zákruty z prvého miesta, ale žiaľ v poslednom výšlape ho predbehol aj druhý jazdec a tak Braňo finišoval na nepostupovom 3 .mieste. Nás žien bolo menej, a tak sme sa po kvalifikácii rovno prehupli do semifinále. Nakoľko som v semifinále nepostúpila, absolvovala som trať ešte jeden krát v malom semifinále, kde som obsadila 3 .miesto a napokon som skončila celkovo na 7.mieste.

 

foto: CK Dohňany

19.7. MSR XCO Dohňany

V nedeľu sa v Dohňanoch konali aj MSR XCO. Tejto majstrovskej trasi sa už zúčastnili len Braňo v kategórii Juniori a Pali v kategórii Muži elite. Chalani sa s trasou popasovali dobre, nakoľko si jednu tretinu trasy natrénovali deň pred pretekom počas eliminátora. Zvyšná časť trati viedla popod železničné priecestie dlhým výšlapom cez pole. Tento nekonečný výšlap dal mnohým zabrať, nakoľko teplota teplomera sa opäť šplhala cez 40 stupňov na slnku. Ďalej nasledoval technický zjazdík cez les, opäť po poli a naspäť do technického areálu, ktorý bol postavaný pri cyklistickom klube Dohňany.

Píše Braňo Gašparík

Dňa 18.7. (nedeľu) sa konali MSR v Cross Country v Dohňanoch. Bol to pretek, ktorý som si vybral z trénerom Michalom Hrončekom , ako Ačkový (najdôležitejší). Po dohode som sa zúčastnil aj na eliminátore, ktorý sa konal v  sobotu. Na eliminátor som sa veľmi tešil. Základ bol sa kvalifikovať do vyraďovačiek a to sa mi podarilo na 20.mieste v mužskej kategoríí J. Do vyraďovačky som sa dostal a  to bolo super. Na štart sme sa postavili štyria Kurty,Štefánik,Števko a ja J Odštartoval som ako prvý a toto postavenie som si držal do polky trate, potom mi začali ubúdať sily a to využil Jakub Kurty(junior), ktorý nastúpil a udával tempo. Chvíľu som sa s nim ešte udržal, ale potom som začal strácať. A dobehol ma Štefánik(muž) z ktorým som sa držal do  poslednej zákruty , ale nestíhal som ani jemu. Skončil som na 3.mieste a to znamenalo, že nepostupujem ďalej a  eliminátor sa pre mňa skončil. Nakoniec som  sa umiestnil na 22.mieste a 6.mieste ako junior. Po preteku som sa išiel dobre vyjazdiť, pobalil som si veci a rýchlo domov isť spať regenerovať na zajtrajšie preteky. Ráno som sa dobre najedol pobalil a sadol do auta. Po príchode do areálu pretekov som sa obliekol, nasadol som na bicykel a išiel som si pozrieť trať. Trať bola super len to teplo bolo najhoršie. O 14:00 som sa postavil na štart ,kde nás rozhodca odštartoval. Odštartoval som znovu super a držal som si tretie miesto, až po dlhý strmý kopec, kde som začal strácať na najlepších. Na kopci sa nedalo dýchať teplo bolo strašné. Zjazdy a technické pasáže som si užíval. Posledné kolo som dal do toho všetko dobehol som dvoch predo mnou, išiel som naplno až do  cieľa , ale tam som doplatil na to, že som išiel do technického výjazdu, ako druhý a prvý ma spomalil a ja som musel zoskočiť z bicykla. A jeho som už nedobehol a skončil som na 10.mieste čo hodnotím za dobrý výsledok, keďže z trénerom Michalom trénujem, len od októbra minulého roka. 

 

 

04.07.2015 Oravský cyklomaratón

Na tradičnom podujatí zaradenom do série slovenského pohára sa na 43km trati predstavil Samuel Šoška, kde ho v kategórii juniorov dokázali predbehnúť len 2 borci ktorí sú o 2 roky starší a tak obsadil 3.miesto. Na 25km trati pretekal Juraj Žemba, ktorí skončil 14. v kategórii.

43km

Samuel Šoška 3.miesto juniori

25km

Juraj Žemba 14. miesto muži.

27.06.2015 Sella ronda HERO, Dolomity, Južné Tirolsko, Taliansko

Kompletný report TU:

http://treneri-online.sk/clanok/majstrovstva-sveta-v-mtb-maratone-2015/26

27.06.2015 Púchovský MTB maratón

Na náročnom maratóne kde sa jazdí po krásnych singletrailoch dokázal Samuel Šoška na 48km trati v kategórii juniorov obsadiť 3. miesto so stratou len 18 sekúnd na druhého.

48km

Samuel Šoška 3. miesto juniori.

20.06.2015 AUTHOR ŠKODA bike maratón Súľovské skaly.

Tento legendárny maratón vedúci cez scenériu Súľovských skál bol pre zverencov TOP teamu z okolia Žiliny takpovediac domáci. Trať veľmi dobre poznajú a tak aj ich ambícicie boli medailové. Trať bola oproti minulým rokom mierne pozmenená, kde na strednej trati pribudlo jedno stúpanie. Aj napriek tomu sa Samuelovi Šoškovi podarilo vyhrať kategóriu juniorov, aj keď je vekom ešte kadet. Pavol Žídek obsadil v kategórii elite 3. miesto. Branislav Gašparík na šprintérskej 25km trati zvíťazil medzi juniormi. Nitrančanom sa darilo o niečo menej, Martina Hrončeková skončila na 48kn na 9. mieste. v ženách, Michal Hronček bol 5. v kategórii ELITE, Vladimír Humay pre defekt nedokončil na 25ke.

48km

Samuel Šoška : 1. miesto Juniori 

Pavol  Židek :  3. Miesto Muži ELITE

Michal Hronček : 5. Miesto muži ELITE

Martina Hrončeková :  9. Miesto ženy do 39 rokov

25km

Branislav Gašparík : 1. Miesto  juniori

Vladimír Humay  :  DNF

    

14.06.2015 XCO Čertov

Píše Branislav Gašparík :

14.06.2015 som sa  zúčastnil Považsko-Strážovského pohára v Čertove. Na ktorý som sa tešil, keďže ho organizoval kamarát Ľubomír Murárik . Pred pretekom som sa dobre rozjazdil a prišiel som na štart plný očakávaní,  kde už boli všetci nastúpení. Rozhodca  avizoval štart a boj o prvé miesto sa mohol začať. Prvé metre boli po asfaltovej ceste , z ktorej sa odbočovalo na lesnú cestu , kde začínalo prvé stúpanie. Držal som sa v čele čo mi sily stačili. Po tiahlom stúpaní začal technický zjazd a výjazd , kde som sa držal za mojim konkurentom Szabom. Prvé kolo som sa ťahal s ním čo ma potešilo , keďže Szabo je super pretekár. Druhé kolo som videl na jeho jazde , že mu to na trati nejde. V zjazde som trochu zariskoval a dostal som sa cez neho a už som ho predo mňa nepustil. Po zjazde nasledovala stojka ,kde som išiel čo to dá a spravil som si nádskok.  Druhé kolo som už išiel sám a tešíl som sa na prvé víťazstvo v cross country v sezóne.

Branislav Gašparík 1.miesto juniori.

13.06.2015 Kaktus bike bratislavský maratón.

 

Tohto maratónu sme sa zúčastnili prvý krát, nakoľko v minulosti v tomto termíne bolo viac pretekov. Trošku ma prekvapilo, že približovaním sa k miestu preteku nebolo nikde žiadne značenie o nastávajúcom preteku. Nakoľko sme neboli domáci, mali sme problém s hľadaním zázemia preteku. Po rýchlej prezentácii sme poskladali bicykle, trošku sa rozjazdili a postavili na štart. Teplomer na štarte mi ukazoval 37,4stupňa J

Našťastie takmer celý pretek sa šiel v lese, takže teplotný úmor sa dal vydržať. Na 11km som v jednom zjazde hodila rybičku hlavou dole. Nakoľko som sa pozbierala, ale o pár minút dostala zimnicu, bolo jasné, že tento pretek dokončím už len v light tempe. Vlado sa držal na čele s ostatnými kadetmi, ale tiež hodil v jednom zjazde rybičku a už sa mu nepodarilo dostať späť na špiciu. Miško sa našťastie vyhol pádom a prišiel v hlavnej kategórii mužov na peknom 17.mieste.

Trasa bola rýchla, dobre značená. Na záver bola pekná XC pasáž. V cieli potešila veľká minerálka, s ktorou sa asi každý schladil obliatím prehriateho tela. Klobúk dole pred borcami, ktorý v tomto teple absolvovali dlhú trať.

 

Výsledky

Vlado Humay: 6. Miesto Kadeti

Michal Hronček: 17. Miesto Muži 19-29 rokov

Martina Hrončeková: 4. Miesto Ženy do 19-39 rokov 

 

06.06.2015 Tour de Magura

Na náročnom cestnom maratóne sa darilo Samuelovi Šoškovi, keď skončil v junioroch na 2. mieste. Roman Belák skončil v silne obsadenej kategórii M2 na 3 mieste.

 

31.5.2015 Kellys Bikefest  Kálnica

Poslednú májovú nedeľu sme sa zúčastnili Bikefestu v Kálnicu. Po sobote kedy sme absolvovali horskú cykločasovku v Machulinciach to vôbec nebola ľahká úloha, ale zvládli sme ju obstojne. Štartovali sme na 2 trasách. Ako prvá odštartovala 49km trasa. Paľovi sa podarilo hneď na štarte predrať dopredu a tak mal to štastie, že netlačil bike hneď v prvej zákrute vo výšľape po pokosenej lúke. Nás ostatných chaos z úvodu pretekov pribrzdil, tak sme sa rozhodli zvyšok preteku prejsť vo výletnom tempe. Trasa bola mierne blatisá, ale blato bolo relatívne zjazdné. Nedostatkom zo strany organizátorov bola chýbajúca voda na  občerstvovačke na najvyššom bode trasy na Inovci. Ale podelili sme sa o zostávajúcu vodu aj s ostatnými pretekármi a v zdraví sme všetci prišli až do ciela. Príjemným spestrením tento rok bola pasáž endura, ktorá bola zaradená ku koncu trate. Dnes svoj prvý pretek absolvoval aj Rudy a hneď 49km trať zvládol zdolať.

Lepšie sa darilo našim juniorom, ktorý  23km trať zvládli v pekných časoch. Chalani si pochvaľovali pekné zjazdy na záver trate. Braňovi o kúsok uniklo pódium v hlavnej mužskej kategórii, ale umiestnil sa v TOP 10 najrýchlejších jazdcov zo všetkých kategórii a získal finančnú odmenu. Vladovi sa podaril parádny výsledok a v kategórii juniorov do 16 rokov obsadil 3 miesto.

Výsledky:

49km

Pavol  Židek :  19. Miesto Muži 30-39rokov

Michal Hronček : 45. Miesto muži 19-29 rokov

Martina Hrončeková :  9. Miesto ženy do 39 rokov

Rudolf Raško :  65.Miesto muži 40-49 rokov

23km

Branislav Gašparík : 7. Miesto  muži

Vladimír Humay  :  3. Miesto juniori

     

 

30.5.2015 Horská Cykločasovka Machulince

T.O.P. Teamu sa v Machulinciach podaril parádny výsledok. V 5 kategóriach v ktorých sme štartovali sme dosiahli  5 pódiových umiestnení a vyhrali 4 ceny v tombole :)

Organizácia preteku hodnotíme na výbornú. Zvladnutý štart po dvoch pretekároch s minutovým intervalom, perfektné značenie celej trate, dostatok wapiek a spŕch v cieli. Výborné jedlo na ktoré nebolo treba čakať v dlhom rade.

Prvých 14km bolo tiahle stúpanie, za ktorým nasledoval technickejší blatový zjazd. Zvyšok trate bola húpačka raz hore kopcom raz dole.Kritické úseky boli výborne označené, aj keď niektorí pretekári omylom odbočili pri jednom diskutabilne označenom mieste. Záver trate tvoril niekoľko kilometrový  rýchly zjazd po spevnenej ceste.

Na 36km trati sme mali početné zastúpenie. V juniorskej kategóriu sa o pódiové umiestnenie pobili Braňo s Vladom. Braňo vyhral kategóriu a Vlado sa umiestnil na treťom mieste. V mužoch 19-29 rokov skončil na druhom mieste Michal. Palo sa umiestnil na treťom mieste v kategórii Muži 30-39rokov. Na prvom mieste skončila Maťa v kategórii Ženy do 34rokov.

 

Výsledky 36km trať:

Branislav Gašparík: 1. Miesto Juniori

Vladimír Humay: 3. Miesto Juniori

Michal Hronček: 2. Miesto Muži 19-29 rokov

Pavol  Židek: 3. Miesto Muži 30-30 rokov

Martina Hrončeková: 1. Miesto Ženy do 34 rokov 

 

30.5.2015 MTB Maratón Levočské vrchy

V Levoči nás reprezentoval v kategórii juniorov Samo, ktorý aj napriek pádu prišiel na 45km trati na peknom 4. mieste. Celkovo obsadil 12. miesto a nazbieral tak body do Slovenského pohára.

Viac o pretekoch v reporte od Peťa Gališina  víťaza kategórie muži nad 60r. na http://www.mtbiker.sk/clanky/7678/reportaz-mtb-maraton-levocske-vrchy-hned-druhy-rocnik-v-slovak-xcm-tour-2015.html.

Výsledky 45km:

Samuel Šoška: 4. Miesto Juniori

23.5.2015 Horský maratón Skalka pri Kremnici

Dňa 23.5 som sa rozhodol, že sa zúčastním maratónu na Skalke ,ktorý organizovali  nadšenci z  Bielej stopy. Na výber boli trate 25km,45km,70km. Po dohode z trénerom Michalom Hrončekom sme vybrali 25km trať .Po prezretí predpovede počasia som zostal zarazení, keďže hlásili dážď. Po príchode na Skalku začalo poprchať a to naznačovalo pretek v daždi, na čo som sa moc netešil. Po prezlečení do obľúbeného cyklistického oblečenia prestalo pršať čo ma potešilo. Skontroloval som si bicykel a išiel som sa rozjazdiť po ceste na štart. Na štarte mi mama vystála miesto v prvej lajne. Do štartu ostávalo pár minút. Poslední krát som sa pred štartom napil. Riaditeľ pretekov začal odrátavať posledné sekundy do štartu a  zaznel výstrel z pištole a pretek sa začal . Hneď po štarte som sa držal v čele preteku. Prišiel mierni kopec, kde sa to roztrhalo a každý si našiel svoje miesto v preteku. Po zdolaní kopca začal pekný zjazd, kde som si našiel skupinku, z ktorou som išiel celý pretek. Od 13 kilometra začalo stúpanie do cieľa , kde som začal stupňovať tempo. Posledné kilometre sa ma chytil jeden muž, ktorý išiel tiež 25km trať. Vedel som, že ak chcem vyhrať nie len svoju kategóriu, ale aj absolútne 25km trať musím nastúpiť v poslednom kopci a udržať to až na cieľovú pásku. Tak sa aj stalo vystihol som miesto kde som zaútočil a podarilo mi odtrhnúť sa a udržal som si miesto až do cieľa. Trať bola stredne náročná ktorá mi vyhovovala. Teším sa na ďalší úspešní pretek . Môj kamarát a tréningový parťák Palo Židek vyhral 45km trať vo svej kategórii aj absolútne.

Braňo Gašparík

Výsledky :

45km trať

Pavol Žídek: 1. Miesto absolútne aj v kategórii Muži 19-39rokov

25km trať

Branislav Gašparík:  1. Miesto absolútne aj v kategórii Juniori

 

16.5. 2015 Škoda Maratón Maríkovskou dolinou

Tento rok sa štart pretekov presunul z obce Maríková na pole pri obci Udiča. Zázemie preteku bolo výborné, nechýbalo množstvo stánkov s propagačnými materiálmi a občerstvovaním. Trasa nebola tento rok majstrovskou, a tak sme sa rozhodli absolvovať len kratšie trasy.

Po výdatných dažďoch v predchádzajúcich dňoch bol pretek extrémne blatistý. Prvých 6 kilometrov bolo rýchlych po asfalte a zvážniciach. Trápenie začalo po výšlape lúky po prvej občerstvovačke. Tlačilo sa hore kopcom, po rovine, ale aj dole kopcom... Mnoho pretekárov tento pretek zabalilo. V blate dnes skončil snáď každý. Zopár miest na trati bolo diskutabilne značených, a tak aj niektorí z nás trošku poblúdili.

V kategórii družstiev na 40 km trati sme naplno bodovali a obsadili 1. Miesto.

Výsledky:

40km

Pavol Žídek:  16. Miesto Muži 19-39rokov

Michal Hronček: 50. Miesto Muži 19-39rokov

Samuel Šoška: 5. Miesto Juniori

Branislav Gašparík:  6. Miesto Juniori

Vlado Humay:  17. Miesto Juniori

Martina Hrončeková:  12. Miesto Ženy 19-39 rokov

 

9.5. 2015 10. ročník BBB VlkoHron

Na peknom podujatí v strede Slovenska sa zúčastnil Juro Žemba, ktorí po pár mesiacoch systematického tréningu a popri štúdiu na záverečné právnické skúšky dokázal neuveriteľne zlepšiť svoju výkonnosť a takmer o 20 minút zlepšil čas, ktorý predpokladal tréner. Celkovo obsadil na 30km trati 15. miesto čo je v konkurencii pretekárov ktorí majú aj o viac ako 20kg menšiu hmotnosť vynikajúci úspech.

 

 

18.4. 2015 Škoda Svätojurský Martón

Už tradičné prvý pretek MTB maratónskej série sa konal vo Svätom Jure. Po zime si sem prišlo zmerať sily množstvo pretekárov. Na štarte nám bola ešte riadna zima, ale po pár kilometroch sme sa zahriali, a pretek absolvovali úspešne do konca. Štartovalo sa z námestia, výšlapom cez vinice. Úvod trasy bol oproti minulým rokom zmenený, čo bolo príjemným spestrením. Záverečné stúpanie bolo zase nekonečne dlhé a asi všetkých nás potrápilo. Do cieľa sme napokon prišli všetci aj keď zopár z nás s kilometrami navyše J. Paľo si spravil pár kilometrov navyše a druhú polovicu preteku sa delil s Miškom o fľašu s vodou, nakoľko ju niekde po ceste stratil. Vlado s vedúcou skupinou na 20km trati preleteli jednu odbočku, a už v závere nemali dostatok síl aby sa opäť vrátili do čela. Maťke sa podarilo aj pódiové umiestnenie, a sezónu odštartovala 3. miestom. Michal  sa postavil na štart prvého preteku po 9tich mesiacoch po minuloročnom zranení. Ruka vydržala takže v cieli bola spokojnosť.

 

Výsledky:

42km trasa

Pavol  Žídek:  27. Miesto Muži 19-29 rokov

Michal Hronček : 34. Miesto Muži 19-29 rokov

Martina Hrončeková: 3 . Miesto Ženy 19-29 rokov

 

20km trasa

Vlado Humay:  8. Miesto Juniori